fbpx
Pozovi nas+381641319822
Svu robu dostavljamo na kućnu adresu na teritoriji cele Srbije.
TOP ponudaSve što vam je potrebno za vaš dom!
Pozovi nas+381641319822

Kako sanirati oštećenu fasadu posle nevremena? 

Ako je vaša fasada pretrpela oštećenja usled nevremena, evo par koraka koji će vam pomoći da je sanirate i vratite joj prvobitni izgled:

Rupa u akrilu, ali mrežica nije oštećena:

Prvo očistite područje oko rupe.
Gleterom nanesite sloj lepka preko postojećeg akrila, pokrivajući prečnik najmanje 10 cm od rupe.
Krajeve lepka razvučite molerskom četkom umočenom u vodu kako biste dobili fin prelaz, posebno ako je završni akrilni sloj granulacije 2mm.
Za ujednačenu strukturu, nanesite novi akrilni sloj na celu stranu zida. U suprotnom, prelazi će biti vidljivi.

Ako je oštećena mrežica:

Ponovo armirajte oštećeni deo mrežicom.
Naneti lepak preko mrežice i razvući ivice vlažnom molerskom četkom.
Nanesite novi akrilni sloj na celoj strani ili samo na oštećenim mestima, zavisno od veštine majstora i finansijskih mogućnosti.

Ako je oštećeno više od 30% fasade:

Preporučuje se ponovno nanošenje armirnog sloja i gleta na celoj površini.
Nakon toga, nanesite novi akrilni sloj.

Napomena: Postizanje iste strukture akrila na čitavoj površini je izazovno i zavisi od veštine majstora.

Uvek je najbolje angažovati profesionalca kako bi se osigurao najbolji rezultat.

Čak i ostaci boje za zidove mogu se pretvoriti u umetničko delo

Svi smo u nekom trenutku nabavili više boje nego što nam je bilo potrebno. Što je projekat veći, teže je proceniti koliko je boje zaista potrebno. Često se dešava da nam nakon obavljenog posla ostane pola kantice boje – ovo je zapravo odlična prilika da zasučete rukave i budete kreativni.

Izvor fotografije: Helios

Nakon svakog završenog projekta, preporučujemo da sačuvate malu količinu boje i sipate je u staklenu teglu za skladištenje, koju ćete ubuduće koristiti za male popravke. Ostatak boje možete iskoristiti za inspiraciju za vaš sledeći kreativni projekat.

Dozvolite da ostaci boje inspirišu umetnika u vama

Ostaci boje za zidove manje su pogodni za primenu na slikarskim platnima. Kako se boja na platnu suši, može da popuca i raspadne se, zbog različitog sastava boje namenjene za takvu upotrebu. Međutim, boja za zidove se može naneti u tankom sloju na drugu površinu koja je više upijajuća, kao što je deblji papir za crtanje. Samo malo ostatka boje je dovoljno da se kreiraju fantastične geometrijske šare modernog izgleda, bez ikakvih posebnih crtačkih veština.

Izvor fotografije: Helios

Lenjir i zaštitna traka su vaša dva najbolja prijatelja za crtanje geometrijskih šara. Ovo posebno važi za crtanje savršeno ravnih i oštrih linija. Linije nacrtane grafitnom olovkom treba skoro potpuno izbrisati pre nanošenja boje. To posebno važi u slučaju nanošenja svetlih nijansi, gde tragovi olovke mogu ostati vidljivi ispod boje. Preporučujemo da izbegavate upotrebu drugih vrsta olovaka, jer boja može izvući mrlje na površinu tokom faze sušenja.

Izvor fotografije: Helios

Istrajnost je naravno neophodna. Manji geometrijski oblici zahtevaće više preciznosti i strpljenja. Kada kreirate šare pomoću zaštitne trake, moraćete da podelite rad u nekoliko faza, jer se ne mogu svi oblici oslikati odjednom. Počnite sa svakim drugim poljem; nakon bojenja pažljivo uklonite zaštitnu traku, sačekajte da se boja dobro osuši, a zatim nastavite. Boju nanosite u tankim slojevima, pomoću male četke ili valjka, što će omogućiti dovoljnu preciznost. Možda ćete čak morati da podelite rad na tri ili četiri faze, u zavisnosti od veličine i oblika figura. Pre svakog nanošenja, proverite da li je boja potpuno suva.

Izvor fotografije: Helios

Pažljivo uklonite zaštitnu traku. Polako uklanjajte zaštitnu traku sa površine, pod uglom i pre nego što se boja potpuno osuši.

Pošto je za složenija umetnička dela obično potreban veći broj različitih nijansi, nijansiranje može biti korisna tehnika. Krečenje često ostavlja savršenu belu boju za nijansiranje. Može se mešati sa bilo kojom preostalom bojom za zidove na bazi vode ili sa običnim akrilnim temperama koje se nalaze u školskom priboru. Ako je potrebno, postojeća paleta boja može se dopuniti i uzorcima boja.

Izvor fotografije: Helios

Kada birate svoju paletu boja, uzmite u obzir postojeće boje u prostoriji u kojoj će slika biti okačena. Možda postoji kreativan način da povežete sve boje koje se već pojavljuju u malim detaljima nameštaja ili dekorativnim elementima u jednu sliku i stvorite umetničko delo koje neprimetno postaje deo prostorije. S druge strane, koristite jake kontrastne i komplementarne boje da biste postigli upečatljivije i smelije efekte. Vanvremenska kombinacija koja pristaje gotovo svakom prostoru je, naravno, crno-bela. Uverite se da je četka ili alat koji se koristi za nanošenje boje temeljno očišćen tokom svakog nanošenja; u svakom slučaju preporučujemo da počnete sa crnom i završite sa belom.

Izvor fotografije: Helios

Kreativnost ne poznaje granice. Boja se može naneti sunđerom ili zgužvanim komadom tekstila koji je povezan elastičnom trakom da bi se formirale zanimljive teksture. Oštre i precizne linije mogu se pretvoriti u meke i izlivene prelaze ili se možete odlučiti za kombinaciju obe varijante. Možete se poigrati i sa fotografijom, koristeći računarski program za obradu fotografija da smanjite broj piksela i pokušati da imitirate ovu šaru. Veći elementi u šari će stvoriti apstraktniji i mirniji izgled. Nasuprot tome, manje šare će stvoriti više detalja i dinamike. Zanimljivi vizuelni efekti se takođe mogu postići kombinovanjem monohromatskih polja i isečaka iz novina. U kombinaciji sa TESSAROL univerzalnim premazima možete koristiti i isečke iz časopisa, koji su obično odštampani na glatkom papiru.

Izvor fotografije: Helios

Naravno, niste ograničeni na boje za zidove. Sličan pristup se takođe može koristiti sa ostacima lazura. A šlag na torti je prilika da sami formirate podlogu koristeći odbačene komade drveta, koje prvo treba izbrusiti i dobro očistiti. Transparentne lazure će osigurati da prirodna tekstura drveta ostane vidljiva. Različiti tonovi lazura takođe se mogu kreirati različitim brojem slojeva; druga opcija je farbanje polja transparentnim lazurama u kombinaciji sa poljima obojenim završnim premazom. Ovo je odlično rešenje čak i za komad drveta u gorem stanju sa više čvorova ili neprivlačnih tragova.

Kako pravilno čuvati ostatke boja?

Da biste osigurali da se boja koja je ostala od krečenja može koristiti kasnije za kreiranje novih umetničkih dela, uverite se da se pravilno čuva. U suprotnom, boja može vrlo brzo da se pokvari, osuši, postane grudvasta ili počne da miriše loše. Pre nego što počnete sa radom, ne zaboravite da proverite da li je boja i dalje upotrebljiva nakon što je neko vreme stajala u skladištu. Kako?

Izvor fotografije: Helios

Sivi zidovi u dečjoj sobi? Da ili ne?

Vaš prvi odgovor je verovatno ne, jer su obično zidovi u dečjoj sobi bilo koje boje samo ne sive ili crne. Međutim, šareni svetli zidovi u kombinaciji sa dečjim nameštajem, igračkama, posteljinom i tepisima mogu izazvati prilično haotičan efekat i samim tim učiniti prostor vizuelno manjim.

Bez brige; vaše dete će naučiti da razlikuje boje i bez zidova u duginim bojama. Ličnost svakog deteta će brzo popuniti sobu bojom, što nam omogućava da odaberemo mirnije nijanse za zidove – čak samo jednu boju za sve zidove u prostoriji. Pored bele boje za ovaj projekat, ja biram i – sivu!

Zid dečje sobe pre renoviranja

Dečja šolja sa motivom crnog oblaka bila je dovoljna da me inspiriše i da u mislima već nacrtam veliki oblak preko polovine zida. Moja prijateljica, majka jednoipogodišnjeg dečkića, otišla je na more i poverila mi je ključeve svog stana. „Možeš da radiš šta želiš, samo nemoj da opteretiš zidove sa previše boja,“ posavetovala me je. Hm, kao da je mogla da oseti moju nameru…

Izvor fotografije: Helios

Boja za unutrašnje zidove SPEKTRA Extra u nijansi G164 na Monicolor Nova ton karti bila je moj izbor za boju oblaka u dečjoj sobi. Prvo, bilo je neophodno osvežiti zid tankim slojem bele boje. Za to sam izabrala boju SPEKTRA Extra, koja je, pored svog mat efekta, otporna i na mokro brisanje – idealno za dečju sobu. Kada se sloj bele boje osušio, slobodnom rukom sam, koristeći sivu kredu, blago nacrtala veliki pufnasti oblak.

Izvor fotografije: Helios

Izabrala sam kredu, jer linije mogu lako da se izbrišu. Zatim sam uzela špicastu četku da njome naslikam konture oblaka. Ovakva vrsta četke je idealna za izvlačenje veoma preciznih linija. Ostalo mi je još samo da oslikam ostatak oblaka. Zamenila sam četku valjkom srednje veličine. I ne, ovaj put mi nije bio potreban majstor da mi pomogne sa bojenjem! Iako sam prilično vešta u korišćenju valjka, nekoliko kapi boje uvek uspe da mi padne na odeću, ali ako ste brzi, boju možete oprati vodom.

I evo, oblak se začas uvukao u sobu. Siv i svetao nameštaj uvek može da se kombinuje sa pastelnim bojama. Uskoro će sobu ispuniti šareni predmeti, tako da će siva u kombinaciji sa crnim detaljima imati smirujući efekat.

Izvor fotografije: Helios

Izvor fotografije: Helios

 

Zid dečje sobe nakon renoviranja

Sklonila sam predmete koji dečaku neće biti potrebni u sobi i napravila sam novi raspored nameštaja tako da može „lakše da se diše.“ Na sivi oblak sam postavila natpis „Slatki snovi“ i dve kukice za kačenje fotografija. Sladoled na noćnom stočiću služiće u toku noći kao lampa. Svi drugi detalji su takođe sivi, crni i beli.

Soba je jednostavna i smirujuća, ali je zadržala dečju razigranost, koja će još više biti vidljiva u narednih nekoliko dana. Dakle, sivi zidovi u dečjoj sobi? DA!

Izvor fotografije: Helios

Akcijske cene lepkova u junu

Opremite se za svoje građevinske projekte uz naše izvanredne proizvode po povoljnim cenama! Farbara Ambijent  vam donosi akcijske cene na našu liniju univerzalnih građevinskih lepkova za EPS fasadni sistem. Iskoristite ovu fantastičnu priliku i ostvarite vrhunske rezultate uz naše proizvode!

 

🔹 BK – StirolFix WDVS – Bezbedno lepljenje i izravnavanje površina 

Ovaj lepak je idealan za lepljenje termoizolacionih ploča od stiropora na čvrste fasadne površine.

Takođe, možete ga koristiti za umetanje armaturne mrežice i izravnavanje celokupne fasadne površine.

 

🔹 BK – StirolFix BASE – Pouzdanost lepljenja EPS ploča

Ako vam je potreban lepak na cementnoj osnovi za lepljenje isključivo EPS ploča na različite mineralne podloge, BK – StirolFix BASE je pravi izbor.

 

🔹 Webertherm univerzal – Vrhunski suvi građevinski lepak 

Webertherm univerzal je fabrički pripremljen suvi tip građevinskog lepka na bazi cementa i visokokvalitetnog punioca.

Zahvaljujući svojoj lakoj nanošljivosti i fine granulaciji, omogućava vam jednostavnu primenu.

 

🔹 FASAKRIL – Sveobuhvatno lepljenje stiropora i armiranje mrežice 

FASAKRIL je lepak koji pruža sigurno lepljenje stiropora i armiranje mrežice.

Njegova univerzalna upotreba čini ga idealnim za različite građevinske projekte.

Farbara Ambijent je vaš pouzdan partner koji vam pruža vrhunske proizvode po povoljnim cenama.

Akcijske cene Irkom proizvoda u maju mesecu u Farbari Ambijent

Dragi posetioci,

Želim da vas obavestimo o sjajnim tematskim akcijama koje smo pripremili u našoj Farbari Ambijent u poslednja tri meseca.

Ovog meseca imamo posebnu ponudu za vas – Irkom proizvode po akcijskim cenama!

 

Maj je mesec koji donosi proleće, sunce, toplije vreme i velike popuste na Irkom proizvode u Farbari Ambijent!

Zato je sada savršen trenutak da osvežite svoj dom ili poslovni prostor sa najkvalitetnijim proizvodima po akcijskim cenama.

Od farbi, lakova, lepkova, preko alata i opreme za molere, do unutrašnjih i spoljašnjih premaza, možete pronaći sve što vam je potrebno za renoviranje i dekorisanje prostora. Sve to po neverovatnim popustima tokom celog meseca maja.

Irkom proizvodi su poznati po visokom kvalitetu i pouzdanosti, a u Ambijentu smo uvek tu da vam pomognemo u izboru pravog proizvoda za vaš projekat. Takođe, Farbara Ambijent je mesto gde ćete naći sve što vam je potrebno za uređenje vašeg doma ili poslovnog prostora – od kvalitetnih farbi, fasada, dekorativnih elemenata, preko valjaka, četki i drugog alata, do saveta naših profesionalaca.

Ne propustite priliku da uštedite novac i unapredite svoj dom ili poslovni prostor. Posetite Farbaru Ambijent i iskoristite akcijske cene na Irkom proizvode tokom meseca maja.

Farbara „Ambijent“ poseduje mix mašine „Bekament“ i „Helios“ i pravi unutrašnje i spoljašnje boje iz njihovih ton karti. U njihovoj ponudi se nalaze i fasadne boje i fasade firmi „Weber“, „Helios“ i „Irkom“ sadolini, uljani i akrilni emajli.

Sve što vas zanima u vezi hidroizolacije, fasada za kuću, boja za farbanje auta, Farbara „Ambijent“ može da vam ponudi. Kod nas možete pronaći veliki izbor lakova za kamen, mermer i ciglu, razređivača za ubrzavanje i usporavanje sušenja, boja za plovne objekte, kade i pločice, gitova, lepkova, gips karton ploča.

Dođite i posetite nas, jer mi smo tu da vam pomognemo u ostvarenju vaših ideja i obezbedimo vam vrhunske proizvode po povoljnim cenama.

Srdačan pozdrav, Vaša Farbara Ambijent

Pretraži proizvode

Back to Top
Proizvod je dodat u vašu korpu